Handwerk plannen 2024

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 15:09

Het jaar 2024 is alweer anderhalve week van start. Hopelijk een jaar vol fijne handwerkmomenten en mooie projecten. Een jaar om lopende projecten af te maken én nieuwe projecten op te starten. Mijn hoofd bruist altijd van de ideeën en mogelijkheden. Mijn tijd daarentegen.... :) En al die losse ideeën, projecten en patronen die door mijn hoofd dwalen kunnen me soms nogal overweldigen. Om overzicht te creëren vind ik het fijn om lijstjes te maken. Ik maakte een printable om in te vullen met projecten die ik in 2024 graag wil maken.  Deze printable is hier gratis te downloaden, zodat je het kunt printen en invullen. 

Gratis printable handwerkplanning

Op mijn 'OK, let's make ...2024' staan de volgende projecten:

* De Maxine Hot Water Bottle Cover, van Laura Penrose.
Een cosy, gebreide colorwork warm-water-kruik-zak lijkt me een heerlijk project om snel mee te starten. Ik vind dat er altijd zo gezellig uitzien een kruikzak. En een perfect, niet al te groot project om mijn colorwork-skills mee te oefenen. Als garen heb ik de Organic DK in mijn gedachten, of de Tweed die binnenkort in mijn webshop te koop is. 

 

* De Throw a temperature deken, van Svarta Faret.
Bij dit project haak je iedere dag een hexagon. De kleuren bepaal je aan de hand van de temperaturen die dag. Een goed project om de perfectionist in mij een beetje te prikkelen en uit te dagen. Ik heb zo mijn ideeën in mijn hoofd over kleurgebruik. Wat is een mooie match, welke kleuren zijn mooi om bij elkaar te gebruiken, een goede verdeling qua lichte en donkere kleuren, etc. Iets moet kloppen in mijn hoofd. Maar doordat bij dit project de temperatuur bepaald welke kleurencombinatie je hexagon worden, zal ik dit moeten loslaten. Leuk om eens op die manier te werken. Een heerlijk Go with the flow-project. Ik gebruik het Tilda garen van Svarta Faret, in een zelf gekozen kleurenpallet (ha, kan ik toch nog een beetje sturen...)

 

* Gebreide sokken.
Ik heb nog nooit mijn leven sokken gebreid... Een van mijn voornemens in 2024 is om dit te leren. Want hoe fijn zal dat zijn om je eigen sokken te kunnen breien? Een heerlijk omhullend warm laagje aan je voeten, met liefde gebreid. Op mijn Insta-feed vroeg ik om tips. Welk patroon is aan te raden voor een beginner? Door meerdere mensen werd de sokken van Mirjam Molenbeek aangeraden. Net als de Simple Toe Up Socks, van New Leaf Designs. Welke het precies gaan worden, dat weet ik nog niet. Als garen wil ik graag een fijn sokkenwolletje uit mijn eigen collectie gebruiken, zoals de BFL Sock

 

* De Monday sweater, van PetiteKnit.
Dit lijkt me een heerlijke basic om toe te voegen aan mijn garderobe. Een top-down gebreide trui, met raglan. Perfect voor op een highwaisted jeans, of op 1 van mijn linnen rokken. Een combinatie van de zachte merino en fluffy mohair silk uit mijn shop wil ik graag gebruiken voor deze sweater. 

 

* De Coast Sweater, van Jeanette Bogelund Bentzen.
Deze toffe trui staat al heel lang op mijn lijstje, het garen is al in huis en een proeflapje is al gehaakt. Toch is het er nog niet van gekomen deze trui te haken. Een gehaakte trui inderdaad. Een ingenieus patroon, met een steek die gebreid lijkt en hele mooie deatils. Deze trui ga ik maken met Plutolopi wol van Istex, een prachtig ongesponnen IJslandse wol.

 

* Een gebreide scrunchie.
Een leuk patroontje moet ik nog opzoeken. Maar dit lijkt me een leuk projectje voor tussendoor. Het draadje dat ik wil gebruiken is de Mohair Silk.  

 

Mijn lijstje is een mix van grote en kleine projecten. Van haken en breien. Ik ben heel erg benieuwd welke projecten ik aan het eind van 2024 gemaakt heb. Wat staat er op jouw OK Let's make...2024 lijst?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.