Patroonsuggesties voor mini-strengen

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 00:17

Mini-strengen, ik heb er altijd al een zwak voor gehad. Ze zien er zo leuk uit. Een mandje vol handgeverfde mini's is voor mij echt ultiem geluk. Net snoepjes....

mini strengen handgeverfde wol

 

Maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Want naast ze mooi in een mandje leggen is het natuurlijk ook heel erg leuk om er iets moois van te haken of breien. Ik ben op zoek gegaan naar inspiratie en heb de volgende fijne suggesties gevonden. 

 

 

Simple Socks van Westknits

Hoe tof zijn deze colorblock sokken? Perfect voor een setje mini's. Door het simpele patroon komen de kleuren goed tot hun recht. Leuk om hiervoor een set met speelse kleuren te gebruiken.  

Simple socks van Westknits
Simply scrappy cowl van helen Stewart

Simply scrappy cowl van Helen Stewart

Een prachtige gebreide col, waarbij je de kleuren zo bont kunt maken als je zelf wil...Ideaal om restjes en mini's mee op te maken. Streepjes zijn heerlijk om te breien, want steeds wil je er nog eentje... en nog eentje breien. 

Grannies-in-a-row-socks van Jen Yard

Gehaakte grannies, daar is mijn liefde voor handwerken mee begonnen... Ik werd helemaal blij toen ik deze sokken tegenkwam, want hoe leuk is deze combi van gebreide streepjessokken, met gehaakte grannies? En met een mini-set met 5 kleurtjes heb je genoeg kleuren om af te kunnen wisselen. 

Grannies-in-a-row-socks van Jen Yard
Morning Sunshine van Stephanie Lotven

Morning Sunshine van Stephanie Lotven

Ik was op slag verliefd toen ik dit prachtige patroon tegenkwam. De mooie structuur, het luchtige effect van het kantpatroon, de grootte van de sjaal. Deze gaat zeker op mijn wish-list om te maken....
Let op, voor deze sjaal zou je naast een mini-set nog een andere kleur nodig hebben voor het laatste gedeelte van de sjaal, want op een mini-streng zit net te weinig meters om dit gedeelte te breien. 

Scrappy cappy van Amy Gunderson

Dit leuke patroon doet me een beetje denken aan de populaire North Easterly blanket, die je veel voorbij ziet komen. Maar dan in een muts gegoten. De schuine streepjes geven een speels effect. 

Scrappy cappy van Amy Gunderson
Young scrappy and hungry mitts van Tanis Gray

Young, scrappy & hungry mitts van Tanis Gray

Een leuk voorbeeld van een restjesproject. Gebreide vingerloze handschoentjes, in een bonte verzameling van wolletjes, kleuren en steken. 
Als dit je veel te bont is, is een mooie ton-sur-ton miniset een goed alternatief.

Sea glass hat van Wool & Pine

Een gebreide muts, voor groot en klein. Voor dit patroon zou je voor de grootste variant aan 3 mini's al genoeg hebben. Of een heleboel kleine restjes...En het leuke is dat dit patroon gratis te downloaden is. 

Sea Glass hat van Wool & Pine

Welk patroon is jouw favoriet? Ik heb al helemaal zin om een nieuw werkje op de naalden te zetten. 
Als je helemaal de breikriebels hebt gekregen en lekker aan de slag wil, dan zijn de mini-sets hier verkrijgbaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.