De leukste zomertruitjes van 2024

Gepubliceerd op 31 mei 2024 om 11:36

Ook de zomer leent zich heel goed voor mooie handgemaakte kledingstukken. Een luchtige top, gebreid met linnen, of bijvoorbeeld een heerlijk vestje in kantpatroon gemaakt van dunne merinowol. Ik ging op zoek naar leuke inspiratie...Zowel gebreide als gehaakte items.

 

Simply me blouse van NORgardknitters

Prachtige Scandinavische eenvoud, dit gebreide truitje. Met cropped en boxy fit, driekwart-mouwen, boothals en een mooi detail op de rug. De ribbelsteek geeft een mooie structuur. Dit truitje is perfect voor de lente en herfst, maar ook op koelere zomerdagen. 

 

Calad shirt van Jessica Tsung 

Dit shirt is gehaakt met 2 kleuren in lace tot fingering weight garen. Verticale strepen in verschillende steken geven een speels effect. Doordat het shirt lekker oversized is, is het helemaal van deze tijd en perfect te combineren met een highwaisted jeans of rok. 

Sanna Cardigan van Rebecca Clow

Rebecca, ook wel bekend van de Creabea-podcast, nailed het iedere keer weer met de patronen die ze ontwerpt. Dit gebreide vestje is haar nieuwste ontwerp. Een prachtig vestje, in kantsteek gebreid. Zowel met korte als met lange mouwen te breien. Het kantpatroon is mooi luchtig, perfect voor de zomer!

Sagebrush tank top van Grace Forthefrills

Een prachtige gehaakte mouwloze top. Doordat je in de achterste lussen haakt, krijg je een leuke ribbelstructuur. Dit patroon is gratis verkrijgbaar. 
Een mooie basic voor in je zomergarderobe.

Darjeeling top van Trust the mojo

Ohhh...deze top wil ik! Een mouwloos gebreid topje, cropped en loose fit. Mooie halslijn, kleine knoopjes en dat geschulpte randje onderaan... ik ben verliefd. Deze lijkt me heel mooi in combinatie met een linnen rok of jurk. 

Cozy days Daisy Cardigan van All about Ami

 

Zo'n heerlijk warm vest voor de koudere dagen of avonden. Dit vest bestaat uit grote gehaakte grannysquares met een bloem. En gehaakt met een chunky garen is dit vest zo gemaakt. Leuk om te spelen met kleur.
Het patroon is gratis te verkrijgen via haar website. 

Juliënne Tee Solo van Lene Holme Samsøe

Streepjes, ik ben er dol op! Dit gebreide shirtje heeft een mooie ronde halslijn en smalle streepjes over het lijf en de mouwen. Het truitje is topdown gebreid. 
Zo'n truitje dat je eindeloos kunt combineren. Stoer op een jeans, wat meer gekleed op een pantalon of vrouwelijk op een rok. 

Honey Comb Crochet Tank Top van Briana K Designs

Deze filetgehaakte top heeft een mooi honingraat patroon. Het wordt van beneden naar boven gehaakt en is goed aan te passen aan de lengte die je zelf graag wil. Een smalle knopenbies maakt het topje helemaal af!

Salty days sweater van Veronika Lindberg

Dit patroon is ook een topper! Ontworpen door Veronika, Kutovakika op Youtube. Zij maakt erg leuke video's over de ontwerpen die ze maakt.
Deze gebreide trui heeft banen in verschillende steken, wat zorgt voor spannende structuren en texturen. De trui is gebreid in een fingering weight garen, gecombineerd met een draadje mohair. 

The Mezzo Cardigan van Jess Coppom

Dit gehaakte vest is ook zo'n fijne voor de zomer. Zo'n vest wat je zo over je outfitje heen gooit als het wat frisjes is. Een mooie oversized fit. En de puff-stitches geven een speels effect. 

Op het internet staan zo eindeloos veel mooie patronen... Ik kan me soms helemaal verliezen in het scrollen door al dat moois! Helaas niet de tijd om al dat moois ook te realiseren. Maar des te leuker om er over te bloggen!
Wat staat er op jouw naalden voor de zomer? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.